Hoppa till innehåll

#204

oktober 26, 2009

#204  Beatles > I Want To Hold Your Hand
De unga brittiska slynglarna i The Beatles kastade sig över amerikansk musik, sög in den, förvaltade och omvandlade den, och skickade tillbaka den i en delvis ny förpackning. I slutet av 1963 släpptes singeln ’I Want To Hold Your Hand’ vilket blev startskottet för den ”brittiska invasionen” av de amerikanska listorna. USA var redo för The Beatles. Singeln blev bandets första etta (av nitton) på Billboard Hot 100. Singeln nådde även förstaplatsen i England där den var förhandsbeställd i en miljon exemplar. I Tyskland användes en annan strategi. Den tyska avdelningen på skivbolaget EMI var övertygade om att en lansering av singeln krävde att den spelades in på tyska. The Fab Four spelade motvilligt in versionen som senare släpptes som ’Komm, Gib Mir Deine Hand’. Hua.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: